کرونا را با آتش چهارشنبه‌سوری شعله‌ور نکنیم

 

کرونا را با آتش چهارشنبه‌سوری شعله‌ور نکنیم

ایسنا/کردستان مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: اگر امسال که بخش عمده نیروهای بهداشت و درمان درگیر مبارزه با کرونا هستند، چهارشنبه‌سوری مانند سنوات گذشته برگزار شود باری مضاعف بر نظام سلامت تحمیل خواهد شد.

 آرزو فلاحی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مراسم چهارشنبه‌سوری هرساله با حوادث ناگواری همراه است و به کشته یا مجروح شدن گروهی از نوجوانان و جوانان می‌انجامد لذا خانواده‌ها در پیشگیری از حوادث نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

وی بابیان اینکه باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند، افزود: بایستی به آن‌ها آموزش داد که در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش‌بازی آسیب‌پذیر هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه آموزش آسیب‌پذیری در مقابل خطرات مذکور از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: هرسال مواد محترقه‌ وارد بازار می‌شوند که قدرت انفجار آن‌ها بیشتر از قبل بوده و در بسیاری از مواقع جهت افزایش قدرت انفجار در داخل آن‌ها از خرده‌شیشه استفاده می‌شود که در زمان انفجار علاوه بر تولید صداهای بسیار گوش‌خراش و آزاردهنده، آسیب‌های جدی به چشم و سایر نقاط بدن وارد می‌کنند.

فلاحی تصریح کرد: با توجه به اینکه چهارشنبه‌سوری یکی از سنت‌های قدیمی ما ایرانیان است اما متأسفانه در سال‌های اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازی‌ها خطرناک با مواد منفجره و محترقه شده و مشکلات سنگین و غیرقابل جبرانی را در پی داشته است.

وی بابیان اینکه خانواده‌ها می‌توانند نقش مهمی را در پیشگیری از حوادث مربوط به چهارشنبه پایان سال ایفاء کنند، ادامه داد: والدین در پیشگیری و کنترل فرزندان خود در فضای مجازی هوشیار باشند چراکه با کنترل، آگاهی بخشی و نظارت خانواده‌ها می‌توان آسیب‌های شب چهارشنبه آخر سال را کاهش داد، هرچند در سال‌های گذشته بی‌توجهی به این مهم از سوی خانواده‌ها موجب شده که تعدادی از نوجوانان به دلیل عدم آگاهی دچار صدمات شدید و حتی غیرقابل‌جبران شوند.

این مقام مسئول بابیان اینکه شهروندان با انجام اقداماتی نامتعارف در چهارشنبه پایان سال، سلامت خود و دیگران را به خطر می‌اندازند، افزود: با توجه به شیوع کرونا یک بی‌مبالاتی ساده و سهل‌انگاری نسبت به حضور در مراسم چهارشنبه‌سوری با نقص جسمی، سوختگی دست‌وپا و خطر ابتلا به بیماری کرونا به دلیل گردش ویروس وجود دارد.

دکتر فلاحی ذکر کرد: تجمع در چهارشنبه آخر سال علاوه بر اینکه احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد زحمات پزشکان و پرستاران در بیمارستان را که درگیر کرونا هستند، بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حوادث چهارشنبه پایانی سال گذشته در استان ۷۳ نفر را راهی بیمارستان کرد: اگر امسال که بخش عمده نیروهای بهداشت و درمان درگیر مبارزه با کرونا هستند چهارشنبه‌سوری مانند سنوات گذشته برگزار شود باری مضاعف بر نظام سلامت تحمیل خواهد شد.

دکتر فلاحی خاطرنشان کرد: بیمارستان‌هایی که با روند صعودی تعداد بیماران مبتلابه کرونا، با مشکل جدی ازنظر ظرفیت و سرایت مواجه هستند نه‌تنها جای امنی برای مداوا و درمان زخمی‌های چهارشنبه آخر سال نخواهد بود بلکه ظرفیتی جداگانه هم برای این مجروحان نخواهند داشت.

وی در پایان یادآور شد: ورود افراد مجروح شده از حوادث چهارشنبه‌سوری در بیمارستان‌هایی که معمولاً بیماران کرونایی هم در آنجا بستری هستند امکان مبتلا شدن مجروحان به این بیماری را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید