نقش آهن در گیاه

نقش آهن در گیاه

ایسنا/لرستان یک کارشناس کشاورزی گفت: آهن از عناصر تشکیل دهنده بسیاری از آنزیم‌های تنفسی است و متجاوز از یک قرن است که ضرورت وجود آهن برای تغذیه گیاهان شناسایی شده‌است.

سپیده مدنی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آهن به‌عنوان یک عامل کاتالیزوری در سنتز کلروفیل عمل می‌کند.

وی ادامه داد: آهن از عناصر تشکیل دهنده بسیاری از آنزیم‌های تنفسی است و متجاوز از یک قرن است که ضرورت وجود آهن برای تغذیه گیاهان شناسایی شده‌است.

مدنی با اشاره به این‌که اثرات کمبود آهن در گیاه و راه‌های برطرف کردن آن، عنوان کرد: این عنصر، به‌عنوان یک عامل کاتالیزوری در سنتز کلروفیل عمل می‌کند، آهن از عناصر تشکیل دهنده بسیاری از آنزیم‌های تنفسی است و متجاوز از یک قرن است که ضرورت وجود آهن برای تغذیه گیاهان شناسایی شده‌است.

این کارشناس کشاورزی تصریح کرد: علایم کمبود آهن به صورت شبکه‌ای از رگبرگ‌های سبز کمرنگ در متن سبز روشن یا زرد برگ در شاخه‌های انتهایی درخت کاملا مشهود است.

وی ادامه داد: با پیشرفت کمبود، برگ‌ها کاملاً زرد می‌شوند، پوششی از رنگ نارنجی یا برنزه به خود می‌گیرند، چون آهن در گیاه پویا نیست این علائم ابتدا در برگ‌های جوان و قسمت بالای ساقه مشاهده شده و با شدت یافتن کمبود تمامی گیاه را در بر می‌گیرد.

مدنی با اشاره به این‌که در غلات برگ‌های دچار کمبود آهن راه راه به نظر می‌رسند، تصریح کرد: در درختان میوه زردی برگ در حالیکه رگبرگ‌ها کم و بیش سبز باقی مانده‌اند پدیده رایجی است و حاشیه برگ‌ها با شدت یافتن کمبود به سفیدی گراییده سپس علایم سوختگی ظاهر می‌شود.

این کارشناس کشاورزی عنوان کرد: گاهی در اواخر بهار که سرعت رشد درختان زیاد است، به علت عدم تکافوی جذب آهن، برگ‌ها زرد می‌شوند، سپس با کاهش آهنگ رشد، رنگ درختان دوباره سبز و در اواخر تابستان، با تشدید رشد رویشی علایم کمبود آهن یعنی زردی برگ بروز می‌کند.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که تنها کمبود آهن به زردی برگ منجر نمی‌شود، کمبود ازت، گوگرد، منیزیم و برخی عناصر غذایی دیگر، برخی آفات و بیماری‌های گیاهی و یا نور کم نیز در مواردی به پریدگی برگ می‌انجامد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید