لبریز شدن تعدادی از سدهاي استان/سیل خراسان را تهدید نمی‌کند

مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: اگر مردم نکات ایمنی را رعایت کنند هیچگونه خطر سیلی استان را تهدید نمی‌کند.
محمد علایی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص وضعیت سدهای استان، اظهار کرد: خوشبختانه در چند روز گذشته بارندگی خوبی را در استان شاهد بودیم و از منابع آبی خود نیز توانسته‌ایم استفاده خوبی ببریم.
وی ادامه داد: با مدیریت خوب استاندار  و‌ ستادهای بحران تاکنون هیچگونه خسارت خاصی بر استان ما وارد نشده، همچنین مدیران حوزه آب کاملا هشیار و از شرایط موجود آگاه هستند.
مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه امید داریم که بارندگی استان را به خوبی مدیریت کنیم، عنوان کرد: نقاط آسیب استان کم نبوده و باید به سرعت این نقاط را مورد بررسی قرار دهیم.
علایی در پاسخ به اینکه آیا خطر سیل استان را تهدید خواهد کرد، خاطرنشان کرد: استان خراسان و شرق کشور در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد و بارندگی در این مناطق کم است و ما شاهد خشکسالی‌های کم سابقه هستیم، اما همزمان می‌توان شاهد بارندگی بی سابقه نیز باشیم.
وی تصریح کرد: از سال آبی استان که از یک مهر سال گذشته آغاز شده تاکنون حدود ۱۷۷ میلی متر بارندگی داشتیم که در سال گذشته تا روز ششم فروردین ماه ۶۲.۷ میلی متر بارندگی داشته‌ایم که در سال جاری شاهد رشد ۱۸۲ درصد بارندگی در استان بودیم.
مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی بیان کرد: علاوه بر این موارد میانگین ۴۰ ساله بارش ما تا به امروز ۱۸۲ میلی متر بوده که ۳۸ درصد هم نسبت به میانگین بارش افزایش بارندگی را شاهد هستیم.
علایی تاکید کرد: در ۶۰ سال گذشته به دلیل خشکسالی‌ها و عدم عملیاتی شدن تعهدات دستگاه‌های اجرایی و مدیران آب منطقه‌ای به حریم رودخانه‌ها تجاوز گسترده‌ای صورت گرفته و در بسیاری از موارد رودخانه‌های اصلی ما از بین رفته است.
وی گفت: خوشبختانه بارندگی که امسال در استان شاهد آن بودیم تا بامداد از استان خارج خواهد شد و این بارندگی ها تاکنون به خوبی مدیریت خواهد شد.
مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی اضافه کرد: تاکنون در مناطق رودبار نیشابور، بردسکن، سبزوار، داورزن، بجستان، تربت حیدریه و دشت رخ شاهد سیلاب های فراوانی بودیم که به خسارت جانی تبدیل نشده و خسارت‌های اقتصادی نیز حداقل بوده است.
علایی گفت: این سیلاب نشان داد که ما همواره آسیب پذیر هستیم و در کلانشهر مشهد در منطقه کال سیاه و همت آباد به شدت آسیب پذیر هستیم و باید به این مناطق رسیدگی شود.
وی اظهار کرد: در مناطق شاندیز و طرقبه هم‌وطنان ما دیوار باغ را بر بستر رودخانه قرار دادند که این امر خلاف قانون بوده و ما طبق برنامه هماهنگ بنا داریم که این مناطق را بازگشایی کنیم، زیرا این عوامل دمل‌های چرکینی هستند که در شرایط خطرناک آسیب‌زا خواهند بود.
مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه مجموع آب ۳۵ سد بزرگ استان در ۶ فروردین سال گذشته ۳۶۵ میلیون متر مکعب بوده که این رقم در سال جاری حدود ۳۸۹ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: سدهایی که در این مدت لبریز شدند شامل یام، کمایستان، فریمان، چالیدره و قره تیکان بودند. همچنین سد نوبهار در بجستان نیز بعد از ۲۰ سال دوباره سر ریز شده است.
وی با بیان اینکه هیچگونه خطر سیل استان را تهدید نمی‌کند، عنوان کرد: این امر به شرطی محقق خواهد شد که مردم نیز رعایت کنند به گونه‌ای که در حریم رودخانه‌ها اطراق نکند و در زمان بارندگی از رفتن به سمت طرقبه و شاندیز و دره‌های سرسبز پرهیز کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید