طالبان در واکنش به فهرست کابل: نشست قطر مجلس عروسی نیست!

طالبان در واکنش به فهرست کابل: نشست قطر مجلس عروسی نیست!

گروه طالبان در واکنش به انتشار فهرست نمایندگان حکومت افغانستان در نشست بین‌افغانی در قطر بار دیگر تاکید کرد که هیچ کسی در این نشست به نمایندگی از حکومت افغانستان حضور نخواهد داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، کابل فهرستی از اسامی ۲۵۰ نفر را منتشر کرد که قرار است به زودی در دومین نشست بین‌افغانی در قطر حضور یابند. حکومت اعلام کرد که این افراد به نمایندگی از تمام اقشار افغانستان هستند.

گروه طالبان با انتشار بیانیه‌ای گفت: برگزار کنندگان این نشست این تعداد افراد را از سوی حکومت نخواهند پذیرفت اصلا  در چنین نشست‌هایی حضور این تعداد نماینده رواج ندارد.

طالبان با اشاره به محل نشست در یکی از کشورهای خلیج فارس گفته است: “تهیه کنندگان فهرست در کابل باید درک کنند که این یک کنفرانس منظم و طراحی شده در یک کشور دوردست است، نه مراسم عروسی و یا مهمانی در کدام تالار کابل.”

این گروه حضور نمایندگان رسمی حکومت افغانستان در نشست دوحه را مردود دانسته و گفته است از این فهرست تنها شمار محدودی از شخصیت‌های سیاسی و بزرگان قومی در نشست حضور خواهند داشت آن هم به عنوان نمانیده مستقل و هیچ کدام آنها به نمایندگی کابل نخواهند بود.

طالبان این گونه فهرست‌ها را تلاشی برای تخریب روند صلح خوانده است.

به گفته طالبان این نشست به تاریخ ۲۰ و ۲۱ آوریل( 31 فروردین و اول اردیبهشت) برگزار خواهد شد. پیش از این نیز این گروه اعلام کرده بود که اگرچه این نشست به هدف تامین صلح برگزار می‌شود اما بخشی از گفت‌وگوهای صلح نیست و تنها برای بیان نظرات و سیاست‌ها است.

یک منبع گروه طالبان به بی‌بی‌سی گفته است که حدود ۲۵ نفر از جمله اعضای هیأت مذاکره‌کننده طالبان و اعضای دفتر این گروه در قطر در این نشست شرکت خواهند کرد.

شبکه فعالین جامعه مدنی و حقوق بشر نیز فهرست منتشر شده از سوی حکومت را “فهرست حکومتی” خوانده و اعلام کرده که آن را نمی‌پذیرد.

این نهاد اعلام کرده که این فهرست بیشتر شامل کارمندان حکومت و افراد تیم‌های انتخاباتی رهبران حکومت وحدت ملی است در حالی که هیات مذاکره کننده باید شامل افراد بی‌طرف باشد.

این شبکه نیز دولت را به تلاش برای تخریب روند صلح متهم کرده و خواهان تغییر هر چه سریعتر این فهرست شده است.

عطا محمد نور، رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان که نامش در فهرست دیده می‌شود هم مخالفت خود را با این فهرست اعلام کرده است. او این فهرست را فرمایشی و حکومتی خوانده و گفته افراد شامل این فهرست هیچ پایگاه مردمی ندارند.

او مشخصا انتقاد کرده که در این فهرست “حضور پررنگ حوزه جهاد و مقاومت به عنوان یکی از طرف‌های مهم معادلات سیاسی در کشور کاملا نادیده گرفته شده است.”

رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان نشر این فهرست را تلاشی از سوی حکومت برای به چالش کشیدن روند صلح خوانده و گفته که در نشست قطر با این فهرست اشتراک نخواهد کرد.

حکومت تاکنون به این مخالفت‌ها واکنشی نشان نداده است.

نخستین دور نشست بین‌افغانی میان نمایندگان طالبان و شخصیت‌ها و احزاب سیاسی افغانستان حدود دو و نیم ماه پیش در مسکو برگزار شد.

حکومت افغانستان در این نشست غایب بود و اعلام کرد که شرکت کنندگان آن صلاحیت اجرایی ندارند. برگزاری این نشست نیز با انتقادات زیادی از سوی مقام‌های حکومتی همراه شد.

پس از این نشست حکومت افغانستان برای سفر و مشارکت نمایندگان طالبان که در فهرست سیاه سازمان ملل شامل بودند، به این سازمان شکایت کرد.

اما این بار که قرار است نمایندگان حکومت نیز در این نشست مشارکت کنند، چند روز پیش طالبان اعلام کرد که اسامی اعضای هیات مذاکره کننده آنها برای ۹ ماه از فهرست سیاه سازمان ملل خارج شدند.

در نشست مسکو، طالبان اعلام کرد که قانون اساسی افغانستان را نمی‌پذیرد و در قطعنامه پایانی این نشست بر خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان تاکید شد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید