جامعه امروز برای برونرفت از مشکلات به گفت و گو نیاز دارد
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز با بیان اینکه برای توسعه فرهنگ گفت و گو در جامعه باید الزاماتی چون خوب شنیدن، تحمل آرای مخالف و نقدپذیری را رعایت کرد گفت: مسابقات مناظره چون براساس یک سری استانداردها برگزار میشود توانسته این الزامات را عملی کند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه البرز، احمدرضا فیروزی در مراسم افتتاحیه مرحله استانی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره که امروز چهارشنبه 28 فروردین در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز جوان گفت: تقارن این مسابقات با روز جوان را به فال نیک میگیریم و از این تقارن خرسندیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت فراگیر شدن فرهنگ گفت و گو در جامعه خاطرنشان کرد: بسیاری از معضلات و مشکلاتی که امروز در جامعه ما وجود دارد ناشی از عدم گفت و گو است و امیدواریم این احساس ضرورت در مسئولان ما ایجاد شود که جامعه امروز به گفت و گو نیاز دارد.
فیروزی بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای دانشجویی به خصوص در حوزه فرهنگی تأکید کرد و افزود: در زمینه دانشجویی میتوان ظرفیتسازی بزرگی انجام داد چون دانشجویان به خوبی میتوانند در امور مختلف فرهنگی و اجتماعی نقش ایفا کرده و رویدادهای خوبی را رقم بزنند، بنابراین امیدوارم به سمت استفاده از ظرفیتهای دانشجویی برویم.
وی تصریح کرد: این موضوع در گرو توجه به سرمایه آفرینی است و بدون تردید آنچه مولد قدرت است و سبب عزت نفس و خودباوری در دانشجویان میشود سرمایه فرهنگی دانشجویان است که باید توجه جدی به آن داشته باشیم.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز ادامه داد: میتوان با برگزاری چنین برنامههایی خودشکوفایی و خودباوری را در دانشجویان به وجود آورد و اگر به این مهم توجه کنیم بسیاری از خمودگیها و ناامیدیها و گرهها در جامعه رفع خواهد شد؛ مسابقات مناظره میتواند این ظرفیتها را شکوفا کند.
فیروزی خاطرنشان کرد: ما دانشجویانی در همین مسابقات مناظرات داشتهایم که از سطح استان فراتر رفته و با راهیابی به مسابقات کشوری، جریانساز شدهاند، مثلا تیمی از دانشگاه فرهنگیان توانست زمینهساز برگزاری مسابقات کشوری مناظره به صورت مستقل در دانشگاه فرهنگیان باشد.
وی تصریح کرد: بنابراین یکی از اهداف ما در برگزاری مسابقات مناظره این است که فضا برای خودشکوفایی دانشجو و بالاتر رفتن از سطحی که در آن قرار دارد فراهم شود.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز ادامه داد: این مسابقات در نهایت یک برنده و یک بازنده دارد اما اسم آن را نباید برنده و بازنده گذاشت و بهتر است آن را بستری برای تمرین یادگیری و یک تجربه ارزشمند نامید.
وی خاطر نشان کرد: مسابقات مناظرات دانشجویی میتواند دو رویکرد جداگانه داشته باشد؛ به گونهای که هم شور و نشاط و هیجان را برای دانشجویان در پی داشته باشد که این را در مسابقات گذشته بارها تجربه کردهایم و هم این که در پی این مسابقات، در دانشجویان یک عقلانیت آکادمیک اجتماعی شکل بگیرد که در این زمینه هم خوشبختانه شاهد پختگی و بلوغ فکری بسیاری از شرکتکنندگان در دورههای اخیر بودهایم.
فیروزی در بخش دیگری از صحبتهای خود معضلات جامعه را یادآور شد و افزود: برای برون رفت از این معضلات به نقشآفرینی مسئولان، دانشجویان و اساتید نیاز داریم اما علی رغم این نیاز، سبد فرهنگی دانشگاهها از کارهای عمیق و وزین خالی است و این نشان میدهد که در این راستا کم کاری شده است.
وی افزود: در هر حال امیدواریم بستر برای کارهای عمیق فرهنگی فراهم شود که البته مناظره یکی از این بسترها را برای بالا بردن مشارکت اجتماعی دانشجویان فراهم کرده است.
فیروزی در پایان با بیان اینکه برای توسعه فرهنگ گفت و گو در جامعه باید الزاماتی چون خوب شنیدن، تحمل آرای مخالف و نقدپذیری را رعایت کرد گفت: مسابقات مناظره چون براساس یک سری استانداردها برگزار میشود توانسته این الزامات را عملی کند.منبع: ايسنا