تولید دستگاه پرتابل غربال سلول‌های سرطانی خون

تولید دستگاه پرتابل غربال سلول‌های سرطانی خون
 محققان دانشگاه میشیگان آمریکا،  برای اولین‌بار موفق به ساخت دستگاه پرتابل شناسایی و غربال سلول‌های سرطانی موجود در خون شدند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اسپکتروم، این دستگاه کوچک در ابعاد پاکت سیگار تولید شده و دارای تراشه تشخیص سلول‌های سرطانی است.
محققان پس از آزمایش این دستگاه بر روی حیوانات آزمایشگاهی متوجه شدند که ایده جداسازی یا غربال سلول‌های سرطانی  کاملا کاربردی است و در آینده نزدیک برای درمان متاستاز در انسان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
سلول‌های سرطانی پس از شکستن اولین توده سرطانی در جریان خون و سیستم گردش لنفی پراکنده می‌شوند، بنابراین جداکردن آنها از جریان خون می‌تواند از مرگ هزاران بیمار سرطانی جلوگیری کند.
نتایج مطالعات نشان می‌دهد که اکثر سلول‌های سرطانی شناور شده در خون بعد از مدت کوتاهی می‌میرند، اما بعضی از آنها پس از زنده ماندن به نقاط جدید بدن مهاجرت کرده و فرایند تومور سازی را آغاز می‌کنند.
دکتر سانتا ناگرا، استادیار مهندسی شیمی از دانشگاه میشیگان معتقد است که مهمترین عامل مرگ‌و میر ناشی از سرطان در انسان مربوط به فرایند گسترش و متاستاز سلول‌های اولیه سرطان‌زا است.
وی در ادامه افزود: سلول‌های سرطانی شناور در خون زمینه را برای متاستاز یا جهش فراهم می‌کنند، بنابراین با جداکردن این سلول‌های خطرناک از جریان خون، امید به درمان سرطان بسیار افزایش می‌یابد.
عملکرد این دستگاه با وجود ابعاد کوچک کاملا شگفت‌انگیز است. فرایند تشخیص و غربال سلول‌های سرطانی با دریافت خون از ورید دست آغاز می‌شود، پس از پمپ شدن خون به درون دستگاه، سلول‌های سرطانی با یک مکانیسم پیشرفته جدا می‌شوند و خون تصفیه شده دوباره به بدن برمی‌گردد.
به گفته سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه میشیگان، این دستگاه قادر است تا تعداد سلول‌های سرطانی جدا شده از خون را در واحد حجم نمایش دهد

دیدگاهتان را بنویسید