تشریح فعالیت‌های اداره‌ی طرح، برنامه‌ریزی و عملیات مخازن شرکت پالایش نفت تبریز

تشریح فعالیت‌های اداره‌ی طرح، برنامه‌ریزی و عملیات مخازن شرکت پالایش نفت تبریز

  رئیس اداره‌ی طرح، برنامه‌ریزی و عملیات مخازن شرکت پالایش نفت تبریز، این واحد را به عنوان دروازه‌ی ورودی و خروجی جهت دریافت خوراک نفت خام و ارسال انواع محصولات نفتی معرفی کرد.

مرتضی رضایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فعالیت این اداره به صورت پیوسته و در طول شبانه‌روز انجام شده که نفت خام به عنوان خوراک اصلی  از طریق خط لوله از جنوب کشور به تبریز انتقال می‌یابد.
وی در خصوص ظرفیت پالایشگاه ادامه داد: بر اساس طرح اولیه‌ی سال ۱۳۵۶، پالایشگاه با ظرفیت ۸۰ هزار بشکه در روز راه‌اندازی شد اما بنابه ضرورت و افزایش تقاضا، ظرفیت آن به میانگین ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.
وی با بیان اینکه در پالایشگاه تبریز، پنج مخزن نفت خام با ظرفیت یک میلیون بشکه وجود دارد، افزود:  در راستای کنترل کیفیت نفت خام ورودی به پالایشگاه، نمونه‌گیری به صورت پیوسته و اتوماتیک انجام شده و به منظور تایید کیفیت به آزمایشگاه شرکت فرستاده شده که در نهایت از طریق خط لوله‌ی ۱۶ اینچی به مخازن ارسال و پس از اطمینان کیفیت به واحد تقطیر جهت پالایش فرستاده می‌شود.
رئیس اداره‌ی طرح، برنامه‌ریزی و عملیات مخازن شرکت پالایش نفت تبریز با بیان اینکه مخازن توسط سیستم راداری و با دقت میلیمتری پایش می‌شوند، خاطرنشان کرد: مخازن در سه نوع سقف ثابت، شناور و کروی بوده که بسته به نوع محصول، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وی در رابطه با تاسیسات حفاظتی مخازن یادآور شد: کلیه‌ی مخازن به منظور تخلیه‌ی الکتریسیته‌ی ساکن و  جلوگیری از خطرات احتمالی رعدوبرق، مجهز به سیستم ارتینگ بوده که همچنین جهت جلوگیری از خوردگی کف مخزن، سیستم حفاظت کاتدی نیز نصب شده و برای پیشگیری از خوردگی و حفظ ظاهر سطح بیرونی مخازن، رنگ آمیزی نیز انجام می‌شود.
وی افزود: مخازن مجهز به سیستم فومینگ و اطفاء حریق بوده که در مواقع لازم از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری کرده و همچنین با مجهز بودن به همزن، محتویات چندگانه‌ی مخازن یکسان‌سازی شده و بر حسب نوع ماده، در برخی مخازن از سیستم عایق بدنه نیز استفاده می‌شود.
رضایی در رابطه با مخازن دو سقفه بیان کرد: در راستای جلوگیری از آلودگی زیست محیطی برخی محصولات از جمله بنزن، مخازن به صورت دو سقفه ساخته می‌شوند که  از داخل سقف شناور و از بیرون سقف ثابت روی آنها تعبیه شده است و همچنین جهت جلوگیری از انتشار مواد به خارج از محیط مخازن در برخی از آنها از گاز پوششی و سیستم sealing نیز استفاده می‌شود.
وی با اشاره به فراورده های تولیدی شرکت متذکر شد: وکیوم باتوم، آیزوفید، آیزوریسایکل، حلال ۴۰۲ و ۴۰۴، نفتای سبک، گوگرد، قیر، لوبکات سبک، بنزن،  روغن پایه و ریفرمیت از طریق بورس عرضه شده و مشتریان نسبت به خرید و تحویل محصول به صورت مستقیم از شرکت اقدام می‌کنند.
وی افزود: روزانه میانگین ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر بنزین یورو پنج، ۵ میلیون لیتر نفت گاز معمولی، ۲ میلیون لیتر نفت گاز یورو پنج، ۴ میلیون لیتر نفت کوره، ۵۰۰ متر مکعب گازمایع و  ۲۰۰ متر مکعب سوخت سنگین هواپیما (ATK) تولید و تحویل اداره‌ی پخش منطقه‌ی آذربایجان شرقی می‌شود.
رئیس اداره‌ی طرح، برنامه‌ریزی و عملیات مخازن شرکت پالایش نفت تبریز در خصوص کارکنان این بخش نیز بیان کرد: ۵۵ نفر به صورت شیفتی و شبانه روزی فعالیت کرده و کلیه‌ی عملیات نقل و انتقال مواد، تحویل‌گیری، اختلاط، ارسال به پخش و بارگیری فرآورده ها را به صورت پیوسته انجام می‌دهند.
رضایی در پایان تاکید کرد: بر اساس دستورالعمل بازرسی فنی در دوره های زمانی مشخص، نسبت به  بازرسی مخازن اقدام شده و بر حسب نیاز، تعمیرات لازم انجام می‌شود تا اختلالی در فرآیند تولید و تحویل مستمر محصولات ایجاد نشود.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید