بیشترین خسارات سیل در استان مربوط به شهرستان‌های بردسکن، کلات و سرخس است

بیشترین خسارات سیل در استان مربوط به شهرستان‌های بردسکن، کلات و سرخس است
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: در سیلاب‌های اخیر بیشترین خسارت‌هایی که به شهرستان‌های استان وارد شد مربوط به بردسکن، کلات و سرخس است.

وحید قربانی در حاشیه سفر به شهرستان بردسکن در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، عنوان کرد: بیشترین خسارت‌های سیل در سطح استان مربوط به شهرستان‌های بردسکن، کلات، سرخس بوده اما در اغلب شهرستان‌ها به صورت پراکنده خسارت‌هایی به زیرساخت‌های عمرانی وارد شده است.

وی بیان کرد: در برخی روستاها نیز خسارت‌ها اغلب به مزارع، باغات و دام بوده است همچنین کارشناسان در حال برآورد خسارت‌های وارد شده بر اثر سیل و بارندگی‌های اخیر در سطح شهرستان‌های مختلف استان هستند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: به رغم این که در تامین اعتبارات مورد نیاز برای رفع مشکلات موجود و تامین خسارت‌های ناشی از سیل با مشکلاتی مواجه هستیم ولی رویکرد دولت و مجلس شورای اسلامی این است که با در نظر گرفتن اصلاحات در قانون بودجه و یا نحوه اجرای قانون بودجه تلاش شود بیشترین منابع ممکن به بخش رفع خسارات و رفع آسیب‎های ناشی از سیل اختصاص یابد.

وی همچنین عنوان کرد: هنوز تعدادی از واحدهای مسکونی در سطح روستاهای استان به دلیل سیل درگیر تخلیه هستند.

قربانی ادامه داد: متاسفانه  تحهیزات لازم برای مواقع بحرانی را در سطح استان نداریم؛ موظف هستیم تجهیزات اندک را به نحو مطلوبی مدیریت کنیم و این که بتوانیم بخش خصوصی که تقویت کرده‌ایم در مواقع بحران به خدمت بگیریم و این هنر ما است.

وی اظهار کرد: در خصوص بحران‌های اخیر از سوی دولت گزارشی تقدیم رهبر معظم انقلاب شده و براساس آن درخواست کمک از صندوق توسعه ملی کرده‌اند تا مبلغ یک میلیارد یورو به موضوع مدیریت بحران اختصاص یابد که در پاسخ ایشان دولت را مکلف کرده‌اند تا ظرفیت‌های بودجه را مجدد را در موضوع بحران بازتعریف کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد مناطق روستایی در سطح استان خراسان رضوی فرسوده و غیر مقاوم هستند و تاکنون حدود 30 تا 32 درصد بیشتر مقاوم سازی نشده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم فرهنگ بازسازی منازل را به معنای مقاوم سازی در روستاها پیش ببریم و گاه شاید بضاعت اقتصادی مردم پائین‌تر بوده و یا شرایط زیست مردم به گونه‌ای بوده که با بازسازی‌ها خیلی ارتباط برقرار نکرده‌اند.

وی گفت: همه سازمان‌های مربوطه و بانک‌ها تلاش کرده‌اند تا مردم را در قالب تسهیلات ارزان قیمت بیشتر مجاب به بازسازی کنند ولی باید اراده اجتماعی هم شکل بگیرد.

باقری در پایان با تقدیر از رسانه‌های استان به دلیل پوشش بسیار خوب اخبار و اطلاع رسانی به موقع افزود: نقش رسانه‌ها در بحران‌ها بسیار ارزشمند است. شرایط مدیریت بحران در استان خراسان رضوی بسیار مقتدر و مسلط است و هماهنگی بسیار خوبی بین بخش‌های مختلف وجود دارد و مردم نیز همدلی بسیار خوبی در مواقع بروز بحران داشته و دارند.

دیدگاهتان را بنویسید