برای چه اموری میتوان از بانک توسعه و تجارت اکو وام گرفت؟
بانک توسعه و تجارت اکو به بانکهای ایرانی وام میدهد که این تسهیلات شامل کوتاه مدت، بلند مدت و برای تامین مالی پروژههاست و فعالیتهایی که میتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند بیشتر شامل واردات و صادرات کالاهای تجاری، صنعتی، کشاورزی و … میشود.
به گزارش ایسنا، بانک توسعه و تجارت اکو برای افزایش مبادلات تجاری بین کشورهای عضو اکو پس از امضای قرارداد، تسهیلاتی را از محل منابع خود در اختیار بانکهای ایرانی قرار میدهد تا نسبت به تأمین مالی فعالیتهای موردنظر بانک مذکور اقدام کنند.
فعالیتهای مشمول دریافت تسهیلات بانک توسعه تجارت اکو شامل واردات از کشورهای عضو اکو و صادرات واحدهای صنعتی و تجاری به کشورهای عضو اکو و سایر کشورها، تولیدات، تجارت و ارائه خدمات از سوی شرکتهای تولیدی صنعتی، تجاری، کشاورزی و خدماتی کشورهای عضو اکو میشود.
همچنین، تسهیلات بانک توسعه و تجارت اکو دارای سه نوع کوتاه مدت، بلند مدت و تسهیلات برای تامین مالی پروژه هستند که اعطای تسهیلات کوتاه مدت برای واردات کالاهای مصرفی از کشورهای عضو اکو و صادرات به همه کشورها با دوره بازپرداخت حداکثر یکسال از تاریخ دریافت تحصیلات به تشخیص بانک عامل است.
از سوی دیگر اعطای تسهیلات بلند مدت برای تامین مالی طرحهای شرکتهای کوچک و متوسط با رعایت شرایطی چون دوره بازپرداخت، هزینههای تعهد و هزینه مدیریت خواهد بود.
دوره بازپرداخت این تسهیلات به تشخیص بانک عامل حداکثر طی هفت قسمت مساوی شش ماه که سر رسید اولین قسط شش ماه از تاریخ دریافت تسهیلات خواهد بود، است.
همچنین، هزینه تعهد شامل ۳۵ درصد روی مانده استفاده نشده تحصیلات تسهیلات تاریخ شروع ۹۰ روزه پس از امضای قرارداد و قابل دریافت در دوره های شش ماهه است.
علاوه بر این هزینه مدیریت نیز شامل ۲/. درصد ثابت روی مبلغ تسهیلات تسهیلات است.
یک نوع دیگر از تسهیلات بانک توسعه و تجارت اکو تسهیلات برای تامین مالی پروژههاست که اعطای این تسهیلات به صورت موردی جهت تامین مالی پروژههای خاص ارائه میشود و شرایط تامین مالی شامل نرخ بهره، کارمزدها، دوره بازپرداخت با توجه به مشخصات هر طرح تعیین شده و قرارداد تامین مالی میان بانک اکو و مجری طرح امضا میشود.
طبق این گزارش، بانک عامل نیز از طریق گشایش اعتبار اسنادی و یا از طریق سایر روشهای پرداخت اعلام شده، اقدامات مقتضی را به منظور واردات کالا و خدمات جهت اجرای پروژهها به عمل میآورد.
لازم به ذکر است که صدور ضمانتنامه در ارتباط با تسهیلات مورد بحث جهت وزارتخانهها، شرکتها و سازمانهای دولتی توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی و در ارتباط با بخش خصوصی نیز در صورت ارائه تاییدیه از بانک عامل مبتنی بر اخذ وثایق کافی از متقاضی برای تضمین بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات و نیز اظهار نظر اداره تامین اعتبارات ارزی این بانک مبنی بر مطابقت تسهیلات اعطایی با شرایط و ضوابط اعلام شده از سوی بانک توسط وزارت اقتصاد و در صورت اجتناب وزارت مذکور توسط آن بانک قابل انجام خواهد بود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا