آغاز به کار ۵ مرکز مشاوره ویژه مددجویان کمیته امداد در ایلام

  آغاز به کار ۵ مرکز مشاوره ویژه مددجویان کمیته امداد در ایلام

ایسنا/ایلام ۵ مرکز مشاوره ویژه مددجویان کمیته امداد در ایلام آغاز به کار کرد.

قنبر موسی نژاد، مدیرکل امداد استان ایلام در این مراسم اظهار کرد: مشکلات اقتصادی خانواده های مددجو باعث شده این خانواده ها گاها در معرض دیگر مشکلات ناشی از آن از جمله آسیبهای اجتماعی قرار گیرند به همین خاطر راه اندازی مراکز مشاوره ای و روانشناختی با هدف پیشگیری و مبارزه با این آسیب ها در دستور کار حوزه فرهنگی کمیته امداد قرار گرفته است.

وی افزود: امروزه به این نتیجه رسیده ایم که در کنار ارائه خدمات حمایتی،معیشتی و شغلی به مددجویان ، ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی به آنان نیز ضرورت دارد و مددجویان به منظور ایمن شدن در برابر اسیبها نیازمند دریافت خدمات تخصصی مشاوره ای هستند.
مدیرکل کمیته امداد استان ایلام پایین بودن تاب آوری را از جمله دلایل مشکلات اجتماعی جامعه برشمرد و تصریح کرد:راه اندازی مراکز مشاوره ای کمیته امداد علاوه بر اینکه برنامه های مستمری برای توانمندسازی روانی خانواده ها و افزایش سطح تاب آوری اجتماعی آنان دارند برای مقابله با آسیبهای اجتماعی و روحی و حمایتهای روانشناسی دوران پساکرونا نیز برنامه ها و راهکارهایی را در دستور کار خود خواهند داشت.
وی تصریح کرد: در دنیای امروز بخاطر مشکلات گوناگون اقتصادی،اجتماعی و روانی نه تنها سلامت جسمی مردم بلکه توجه به موضوع سلامت روانی آنها نیز بسیار اهمیت دارد لذا  این نهاد تاکنون برای ۱۵ هزار مددجوی استان پرونده ی الکترونیکی سلامت تشکیل شده است.
موسی نژاد به هکاری های خوب کمیته امداد و هلال احمر در خدمت به نیازمندان استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تعامل بسیار خوبی بین این دو دستگاه وجود دارد و در سال جاری چند پروژه مشترک از جمله راه اندازی خانه های هلال و طرح یاس با همکاری امداد و هلال احمر فعالیت خود را آغاز کردند.
مدیرکل امداد استان به راه اندازی خانه های هلال در کمیته امداد اشاره کرد و با عنوان اینکه تاکنون ۶ خانه هلال در کمیته امداد فعالیت خود را آغاز کرده اند، تصریح کرد: فعالیت این خانه ها در راستای سیاستهای توانمندسازی فرهنگی مددجویان است.
دکتر رمضانی، رئیس انجمن روانشناسی و مشاوره استان ایلام گفت: کمیته امداد از دستگاههایی است که در زمینه ارائه خدمات مشاوره ای تخصصی به نیازمندان سابقه درخشانی در این استان دارد.
وی گفت: مددجویان کمیته امداد و دیگر  نهادهای حمایتی از جمله اقشاری هستند که در معرض آسیبهای اجتماعی بوده  بنابر این لازم است تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با چنین اسیبهایی در نظر گرفته شود که راه اندازی مراکز مشاوره ای از جمله مهم ترین این اقدامات است.
وی ادامه داد: از آنجایی که مشکلات گوناگون در جهان در حال افزایش است گفت: امروزه نهادهای بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت تمرکز عمده آنها بر روی سلامت روانی و پیشگیری از مشکلات روانی است.
رمضانی بیماری کرونا را در یکسال اخیر از جمله دلایل بروز آسیبهای اجتماعی و مشکلات روانی بسیار در استان برشمرد و گفت:بر اساس آمارهای موجود کرونا علاوه بر افزایش میزان طلاق در استان آمار ازدواج را نیز در استان کاهش داده است و علاوه بر اینها در این مدت شاهد افزایش درخواستهای کمک در زمینه های سلامت روانی را شاهد بوده ایم.
وی تصریح کرد: در این شرایط افزایش آموزش های مرتبط با سلامت روانی مردم و سواد روانی آنها از نیازهای مهم جامعه و خصوصاً قشر مددجوی استان  بوده که البته راه اندازی اینگونه مراکز روانشناسی و مشاوره ای توسط کمیته امداد اقدام مناسبی در این زمینه است.
رمضانی در پایان با عنوان اینکه نیروهای شاغل در مراکز روانشناختی و مشاوره ای استان باید از تخصص های لازم برخوردار باشند گفت: خوشبختانه بین کمیته امداد و نظام روانشناسی و مشاوره ای استان در زمینه خدمات مشاوره ای به مددجویان همکاری بسیار خوبی وجود دارد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید